餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
资讯:

2022-07-20 134 浏览
同朋友庆生,谂住揾间坐得舒服啲有气氛啲既餐厅,见到呢间系网上评价唔错,就book佢黎食。餐厅提供二人晚市套餐,另外当时仲坐紧单点餐牌75折优惠,我地就每样都嗌左少少。Overall成餐质素都水准以上,食物精致又好味,而且服务态度良好,见到我地食得差唔多会主动帮我地换碟,上菜速度都配合得好好👍 1⃣️二人晚餐($1388) 👉新鲜生蚝 生蚝有四只,好新鲜有海水味🌊  👉意式生牛肉薄片生牛肉片配上黑松露酱作点缀,再加上啲火箭菜同少量芝士,作为前菜几开胃~  👉昆布高汤冷冻鲍鱼呢个好有惊喜🤩就咁睇个样未必知佢系咩,但系原来佢将啲昆布高汤雪冻至啫喱状,再酿上只鲍鱼上面,成个配搭好新鲜!而且令海鲜既咸香味同鲜味更加突出!  👉龙虾海鲜汤好足料及海鲜汤,有少少沙沙既质感,龙虾味好够🦞而且汤入面竟然仲有一大粒带子,同埋青口!  👉炭烧澳洲M6和牛牛柳 五成熟,好嫩,熟度啱啱好,就咁点少少盐已经好好食。  👉西班牙红虾及海胆意粉配奥希特拉鲟鱼子酱 又一惊喜之作。首先卖相已经一流,成个白色原盘上,第一眼望到既就系只巨大化海虾🦐然后见到粒粒鱼子酱,成个感觉好高级😌食落意粉每一条都挂满虾味,劲正。  👉厨师每日
1⃣️二人晚餐($1388)
👉新鲜生蚝
新鲜生蚝
 生蚝有四只,好新鲜有海水味🌊
👉意式生牛肉薄片
意式生牛肉薄片
👉昆布高汤冷冻鲍鱼
昆布高汤冷冻鲍鱼
👉龙虾海鲜汤
龙虾海鲜汤
  👉炭烧澳洲M6和牛牛柳

炭烧澳洲M6和牛牛柳
五成熟,好嫩,熟度啱啱好,就咁点少少盐已经好好食。
👉西班牙红虾及海胆意粉配奥希特拉鲟鱼子酱

西班牙红虾及海胆意粉配奥希特拉鲟鱼子酱
  👉厨师每日精选甜品
 当日既甜品系特别既,炖蛋配上热情果酱,仲系将成个果实挖空,内里酿入炖蛋,好特别。另外配上云尼拿雪糕同埋啲红桑子脆脆。
 👉红酒、白酒
就唔系啲咩好靓既就,不过可以一人一杯饮下酒chill下都几好🍷
2⃣️法式焗田螺($158)
法式焗田螺
 有六只,香草味几香,另外个底有薯蓉、蕃茄粒,仲有啲紫薯脆片可以伴住食。
3⃣️热融法国流心芝士($238)
热融法国流心芝士
好正啊呢个😍芝士系即刮既🧀️完全系芝士瀑布!Raclette芝士带咸香,配上火箭菜、火腿、辣肉肠、番茄仔等等食,绝对系一个能够满足食欲既沙律!
4⃣️黑松露海胆扁意粉($298)
黑松露海胆扁意粉
扁意粉煮得啱啱好唔会太淋,仲带有刚好既韧度👍海胆份量都唔错,唔会腥,好鲜,黑松露味道都好香~
5⃣️西班牙黑毛猪鞍($398)

西班牙黑毛猪鞍
拣左七成熟,猪肉好juicy😋另外配上苹果蓉黎食更加滋味。伴碟有啲芦笋、焗薯粒、肠仔。
新鲜生蚝
昆布高汤冷冻鲍鱼