2023-06-13
餐厅系海运大厦内,靠窗位置仲可以睇海景,最近出咗烤鱼及新菜式。星期五晚市非常多人,如果打算星期五或假日食最好提前book位。🌟鸳鸯烤鱼 : 金波罗酸辣味 + 魔鬼地狱味 (海鲈鱼) $328想试唔同口味可以叫鸳鸯,金菠萝酸辣以自制金汤及新鲜菠萝为底,味道又辣又清新,可以中和返啲辣味。魔鬼地狱加咗三种辣椒,非常香辣惹味。我唔算好食得辣比较钟意金波罗🌟三国演义 - 墨鱼三色滑 (半份) 三色墨鱼滑系南瓜味、波菜味及原味,墨鱼滑滑溜爽弹🌟咕噜咕噜元气九宫格 上菜之后店员会喺干冰上加水,飘出烟雾,卖相非常吸引。四季豆、猪耳、萝卜、莲藕、鸡翼尖、云耳、牛舌等。有辣有唔辣,都几开胃🌟雪花肥牛卷 肥牛质素都正常🌟自柑堕乐以金橘、柠檬、菠萝和可乐混合而成🌟洛柚柚则以洛神花、柚子蜜和梳打为主,甜酸解辣食辣野点可以唔叫饮品,餐厅特色1.3公升的特饮,嚟到真系超大杯!🌟咕噜咕噜围炉肆甜 好靓既甜品,桂花冰粉上面放咗爆珠同水果,冰粉本身冇咩味,呢款系冇加黑糖,主要都系靠爆珠嘅味。金满地糍粑,沾上黑糖,香甜软糯。仲会有时令甜点两食
🌟三国演义 - 墨鱼三色滑 (半份)
三色墨鱼滑系南瓜味、波菜味及原味,墨鱼滑滑溜爽弹
🌟咕噜咕噜元气九宫格
上菜之后店员会喺干冰上加水,飘出烟雾,卖相非常吸引。
🌟雪花肥牛卷
肥牛质素都正常
🌟自柑堕乐
以金橘、柠檬、菠萝和可乐混合而成
🌟洛柚柚
则以洛神花、柚子蜜和梳打为主,甜酸解辣
🌟咕噜咕噜围炉肆甜
金满地糍粑,沾上黑糖,香甜软糯。
仲会有时令甜点两食