2024-04-23
食饭唔使出香港就可以品尝到好多不同嘅美食,我实在太钟意呢种感觉喇!😄今日就带大家黎个靓地方——尖沙咀嘅YA鸭,系我一班同事平日午餐嘅新宠!🎉一踏入YA鸭,就被餐厅嘅装潢吸引住。里边摆满咗各种各样可爱嘅鸭子,有种似乎走进童话世界嘅感觉。当然,食物当然唔少得啰!嚟感受下YA鸭嘅独特滋味啦!🍽️🦆首先,绝对唔少得嘅就系绝世好菜「手撕冇腰骨鸭肉饭」!码头紧只鸭,饭饭粒粒分明,吃落口嘅感觉,就系一个词——满足!🍚🦆😋接著,系「夜市摊盐酥鸡」,真系非食不可!炸得刚刚好,香脆可口,再配上一点点盐巴,彷佛当下就回到曾经游学台湾嘅时光!食咗第一块之后,实在停不下口!🍗😁我哋每一款食物都有自己的故事,而这就是YA鸭对于美食的坚持。食物上桌的时候,总带著一种诚意,俾我哋一个享受美食嘅权利。😉💖YA鸭嘅环境同食物一样,都系用心打造。无论系里边各种各样可爱的鸭子装饰,定系餐厅嘅舒适环境,都俾人一种行近屋企嘅感觉。🏠坐系尖沙咀咁繁华嘅地方,「YA鸭」已经当我哋嘅新宠。其实午餐时间有时会好烦,唔知今日想食咩,YA鸭就成日喺我脑海里浮现。嚟到呢度,就仿佛让我哋忘记了工作上的压力,饱饭又开心,唔系好正常嘅一餐午餐!🤣👍最
最后,我最想推介畀大家嘅就系「手撕冇腰骨鸭肉饭」同「夜市摊盐酥鸡」!两款食品都系用心炮制,希望可以带比大家一个独特嘅美食体验!🎊😍