2023-09-13
.【 ✨尖沙咀特色西餐厅✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分类:#mayfoodie_西式 ▎地区分类:#mayfoodie_tsimshatsui ▎人均消费:Ard HKD 250▎餐厅名称及位置:📍 Amitie Kitchen (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街8号H8 9楼▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整体评价 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 呢间西式餐厅位于尖沙咀,系一个非常不错嘅地方,特别适合喜欢西餐嘅朋友。我叫嘅菜式包括辣椒蒜片法国青口,玑鱼包意大利面连面包同埋忌廉餐汤,纽西兰西冷扒同埋冻柠茶。首先,我叫嘅辣椒蒜片法国青口,真系太正啦!青口新鲜弹牙,配上辣椒同蒜片,味道香辣开胃。仲有玑鱼包意大利面,意粉煮得刚好弹牙,玑鱼鲜嫩多汁,同埋面包同忌廉餐汤一齐食,真系太满足!如果你钟意牛扒,一定要试下佢哋嘅纽西兰西冷扒。扒肉厚实多汁,外焦内嫩,肉质鲜美。佢哋烹调得刚刚好,真系一道美味的主菜。最后,冻柠茶系我叫嘅饮品,特别解渴同爽口。冻柠茶有柠檬嘅酸香同清新,系一个完美嘅陪伴。整体上,呢间西式餐厅系一个值得一试嘅地方。菜式有多款选择,味道鲜美。辣椒蒜片
【 ✨尖沙咀特色西餐厅✨ 】
▎菜式分类:#mayfoodie_西式
▎地区分类:#mayfoodie_tsimshatsui
▎人均消费:Ard HKD 250
▎餐厅名称及位置:
📍 Amitie Kitchen (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街8号H8 9楼
▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整体评价 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬
整体上,呢间西式餐厅系一个值得一试嘅地方。菜式有多款选择,味道鲜美。辣椒蒜片法国青口同玑鱼包意大利面配上面包同忌廉餐汤,纽西兰西冷扒,同埋冻柠茶都好好味。服务态度都好好,环境舒适,价钱亦都合理。