2024-10-28
餐厅2022年开业𠮶阵已经收藏左好耐,咁岩约朋友食饭就就番大家去左依间黎试下。 餐厅以简约日系为主, 配以植物摆设,感觉好舒适! 🍝 龙虾汁配大虾三文鱼籽手工意大利宽带面($188) : 主打特色系手工制作, 宽带面口感顺滑,龙虾汁味道相当浓厚,但唔会抢左个面既质感或者太咸, 加埋弹牙既大虾同咸香既三文鱼籽,食落口感质地唔错😌🧇 焙茶麻糬窝夫($168) : 必叫甜品! 麻糬好烟韧,配以有焙茶酱嘅窝夫, 成件事好夹。 唔会太甜得黎又带点茶香🤩 窝夫松软, 夹埋豆腐味雪糕意外地合衬。 不得不说豆腐味雪糕几特别同清新😍🧀 炸芝士条($68) : 可简1-2个酱。 我就简左黑松露蛋黄酱同明太子蛋黄酱。 个人认为明太子蛋黄酱更夹芝士条, 入口好浓烈既明太子味🤤 黑松露蛋黄酱的味道也相当香浓。🍵 焙茶鲜奶($50) : 因为病紧关系简左Extra Hot, 上面既拉花几靓😌 焙茶味比想像中冇咁苦, 反而好好饮🤤 🍵 宇治抹茶($50) : 同样有拉花。 同外间的宇治抹茶不同, 相对不会太苦涩同有抹茶粉既口感, 饮落甜度岩岩好 🤩