2024-11-14
估唔到11月都仲有人同我庆生,事关今晚有位喺外国返嚟嘅好朋友,佢话要同我补祝生日㖞😂 所以就嚟咗呢间尖沙咀嘅西餐 。烟三文鱼凯撒沙律呢一个前菜唔会太多酱汁,感觉更加light🥗 凯撒沙律嘅配料有香脆嘅面包粒同埋芝士,如果有埋我钟意嘅脆烟肉粒就好啦🤣 我哋仲额外加咗烟三文鱼,令成份沙律更加丰富🐟 如果唔钟意食烟三文鱼,都有蟹肉或者系烟熏鸡肉选择㗎🐥北海道帆立贝及海胆意大利饭呢一个系一个摆盘精致嘅意大利饭,底下嘅意大利饭用上蔬菜去烩,食落口都几Creamy😙 面头有三粒好厚嘅北海道帆立贝,再加埋面头有海胆,两款食材同个意大利饭好夹,味道好鲜。150日谷饲肉眼牛扒几推介大家嗌呢个主菜,我地嗌咗medium嘅rib eyes,入面真系保持粉嫩又劲多肉汁🥩 伴碟有rosemary、洋葱、番茄同埋焗薯🥔 一份有400g,够晒同朋友分享😍乌龙茶青苹果慕丝蛋糕呢个系一个劲可爱嘅甜品,以青苹果嘅造型上碟🍏 外层系乌龙茶口味嘅mousse,苹果嘅中心系青苹果同埋柠檬做嘅啫喱,味道清新🍋 配埋侧边做摆盘嘅饼干碎,可以增加口感。仲可以预先同店员讲想喺甜品碟写字,真系劲有仪式感🎂下次再有朋友生日一定要再嚟呢间餐
烟三文鱼凯撒沙律
北海道帆立贝及海胆意大利饭
150日谷饲肉眼牛扒
乌龙茶青苹果慕丝蛋糕
下次再有朋友生日一定要再嚟呢间餐厅,除咗有画碟之外,台面都有生日布置,真系好啱庆祝㗎🎉