2021-06-10 525 浏览
🍣尖沙咀试新嘢🍣 推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍好挂住日本呀~ 最近疯狂loop返旅行嘅相,同朋友倾偈想去东京上野食寿司,倾倾吓就出去尖沙咀揾食。位于金马伦道近漆咸道南神乐lunch set 都有唔少选择,有omakase、刺身定食、刺身丼、熟食定食、仲有自选6/8/10件寿司定食,同样都有沙律同面豉汤。有几款心水食材想食,所以考虑咗自选10件寿司定食,响24款食材自由选择,仲可以追加寿司㗎。✨自选寿司定食10贯HKD168✨ 师傅会按食客食用进度制作,亦逐一回答食材资料。🍣真鲷:肉质细致、有咬口🍣深海池鱼:鲜甜质地嫰滑🍣北寄贝:鲜甜、如果整粒北寄贝口感会更好🍣赤虾:新鲜厚肉、面层配上金黄色乌鱼子加添一份咸香🍣帆立贝:肉质软滑,加上柚子青柠皮感觉清新🍣赤身:酱油渍赤身、味道浓郁、肉质软滑🍣明太子帆立贝沙律军舰:明太子味道突出,帆立贝鲜甜🍣蟹肉蟹膏军舰:蟹肉鲜甜,蟹膏浓厚🍣三文鱼籽军舰:满满嘅三文鱼籽、面层柚子皮感觉好fresh🍣葱吞拿鱼腩军舰:以脆脆紫菜包住鲜甜葱吞拿鱼腩作总结,满足!🌀沙律:沙律菜车厘茄新鲜爽脆,而且有点冻嘅沙律好消暑🌀面豉汤Lunch menu 都唔少选择,店员主动解释套餐分
🍣尖沙咀试新嘢🍣
推介指数 ❤️❤️❤️❤️🤍

✨自选寿司定食10贯HKD168
✨ 师傅会按食客食用进度制作,亦逐一回答食材资料。
真鲷

🍣真鲷:肉质细致、有咬口
深海池鱼
🍣深海池鱼:鲜甜质地嫰滑
北寄贝
🍣北寄贝:鲜甜、如果整粒北寄贝口感会更好
赤虾
🍣赤虾:新鲜厚肉、面层配上金黄色乌鱼子加添一份咸香
帆立贝
🍣帆立贝:肉质软滑,加上柚子青柠皮感觉清新
赤身
🍣赤身:酱油渍赤身、味道浓郁、肉质软滑
明太子帆立贝沙律军舰
🍣明太子帆立贝沙律军舰:明太子味道突出,帆立贝鲜甜
蟹肉蟹膏军舰
🍣蟹肉蟹膏军舰:蟹肉鲜甜,蟹膏浓厚
三文鱼籽军舰
🍣三文鱼籽军舰:满满嘅三文鱼籽、面层柚子皮感觉好fresh
葱吞拿鱼腩军舰

🌀沙律:沙律菜车厘茄新鲜爽脆,而且有点冻嘅沙律好消暑
🌀面豉汤

Lunch menu 都唔少选择,店员主动解释套餐分别,响进食期间亦按需要加茶。整体质素CP值高,下次想试#omakase ❣️

总结:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
环境 ❤️❤️❤️❤️❣️
服务 ❤️❤️❤️❤️❣️
🏠 神乐 (尖沙咀)
📍尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地下B号铺
蟹肉蟹膏军舰