为著佢嘅打卡菜 — “停顿”之面而嚟,尖沙咀分店带点小清新,天花挂上绿草,好有后花园嘅感觉🪴。🔅泰皇咖哩蟹肉饼 $128店长讲推介嘅尖沙咀店限定小食,小圆酥饼上放满白雪雪的新鲜🦀蟹肉,再淋上香味十足的咖哩汁,啱晒想食咖哩蟹,但又唔想弄脏双手拆蟹的小编🙏 🔅半生熟三文鱼伴香茅沙律 $99 三文鱼煮得好软滑,伴住香茅,混合海鲜酱汁,酸酸甜甜,又微微带辣,够晒惹味 🔅泰式湿炒海鲜”停顿”之面 $122全赖厨师的功架,炸面同筷子完全停留系半空之中🤩,好奇宝宝亦检查过,真系无任何道具支撑。蛋面炸得好香脆,淋上酱汁又带来另一种口感。配菜亦丰富,有虾、蚬、鱿鱼,重有几款蔬菜 🔅Lychee Garden $68🔅Flower $68前者系荔枝加入薄荷叶、姜汁汽水等,味道清新;后者由蝶豆花混合青柠,加入淡淡的薰衣草,微酸开胃

🔅泰皇咖哩蟹肉饼 $128

🔅半生熟三文鱼伴香茅沙律 $99