2022-06-14
厚福街H8有好多餐厅,今日我哋就拣左位于9楼嘅Amitie Kitchen。餐厅系行小店嘅风格,装修摆设行简约路线。依度食物有好多唔同嘅选择,我哋就拣左墙上黑板上推介嘅菜式。主菜未黎之前,餐厅先送上一份面包拼盘,暖笠笠嘅面包配上牛油同果酱,作为餐前小食份量刚刚好👍🏻法国慢煮有机鸡髀伴黑松露意大利饭点菜时职员贴心提醒由于系慢煮嘅缘故,鸡髀肉会呈粉红色。如果接受唔到,可以煮至全熟,不过肉质会冇咁嫩滑。我地接受到,所以冇特别要求全熟。鸡髀肉质嫩滑,鸡皮都好香脆。黑松露意大利饭饭粒软硬刚好,黑松露香味食到停唔到口😋加拿大海胆松叶蟹膏蟹肉忌廉汁意大利面大大块海胆加上蟹膏同埋大大条蟹肉,所有野都好鲜甜。意粉加上三色椒令口感同味道更加丰富。唔系好多地方有得食橙酒pancake,见到餐牌有,一定要点黎试下。浸住橙酒暖暖嘅pancake配上一球云尼拿雪糕,果然冇失望😋
面包拼盘
法国慢煮有机鸡髀伴黑松露意大利饭