2020-04-17
2005 浏览
喺厚福街8号呢一栋H8大厦都隐藏着几多几高质嘅餐厅,今次就嚟试吓呢间都见到好多人推介嘅高质黄西餐🤤openrice book住唔同时段仲有唔同嘅折扣,不过就算唔系为咗discount大家都记得记得要book位,夜晚都几多人下。呢度环境又唔算系特别浪漫𠮶啲西餐厅,正常啦~最近食饭嘅话点位都一定唔会觉得好迫㗎啦,不过如果冇新规例,感觉上同隔离枱都会几近下。整体来讲,食物质素都算几高,餐牌上嘅选择又多,值得嚟支持一下😋.《法国蓝青口伴白酒忌廉汁配蒜蓉多士》$158 😋😋𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐢𝐧 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞, 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭青口都算新鲜,唔会话太过腥。配埋香浓creamy嘅酱汁,好正!点完蒜蓉多士应该都仲会有好多酱汁剩低,大家记住要好似我哋咁,唔好咁快食晒啲餐包住,用埋嘅酱汁嚟点呢度嘅餐包食,好正🤤不过呢个价钱做头盘可能有少少贵,我哋四个女仔share食每人只系得少少,而青口有偏细只,唔系好够喉🙈.《蒲烧特长鳗鱼流心意大利饭》$238 😋😋😋𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 “𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐋𝐨𝐧𝐠” 𝐄𝐞𝐥
餐包
餐包
法国蓝青口伴白酒忌廉汁配蒜蓉多士
法国蓝青口伴白酒忌廉汁配蒜蓉多士
《法国蓝青口伴白酒忌廉汁配蒜蓉多士》$158 😋😋
蒲烧特长鳗鱼流心意大利饭
蒲烧特长鳗鱼流心意大利饭
《蒲烧特长鳗鱼流心意大利饭》$238 😋😋😋
𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 “𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐋𝐨𝐧𝐠” 𝐄𝐞𝐥 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨
食物你都上枱嘅时候终于明佢嘅英文译名点解系’super long eel’,因为真系super long,真系可以用手臂咁长去形容😳其实我本身就唔太食鳗鱼嘅,成日觉得好多骨,但食咗几啖呢个觉得OK㖞,系我接受到嘅骨嘅份量,一啲都唔多😆鳗鱼同酱汁非常之夹
意大利饭嘅口感软硬适中,配埋温泉蛋嘅蛋汁,口感湿润而味道都唔错!略嫌饮嘅份量太少,不过好彩有条超级大条嘅鳗鱼搭救🤤
《BBQ蜜糖酱烧美国猪仔骨配脆炸番薯条加芝士》$248 😋
𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐔.𝐒. 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐑𝐢𝐛𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐁𝐐 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬
本身最期待呢个ribs,但反而系成餐饭比较失望嘅菜式。个人觉得ribs有少少煮得太耐,令到肉质变韧,唔太做到肉骨分离嘅效果。所以就算睇落好似好大份,但其实冇咩肉食到🥺
不过烧烤酱汁都做得几好,偏甜,同半溶芝士非常之夹,好惹味🤤
而配菜炸薯条亦都有惊喜‼️炸番薯薯条香脆,又唔会话太过厚切,甜甜地咁,完全食唔停口~
松叶蟹味噌蟹羔鹌鹑蛋意大利面伴白酒忌廉汁
《松叶蟹味噌蟹羔鹌鹑蛋意大利面伴白酒忌廉汁》$178 😋😋😋
𝐐𝐮𝐞𝐞𝐧 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐌𝐢𝐬𝐨 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐐𝐮𝐚𝐢𝐥 𝐄𝐠𝐠 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞
上碟嘅时候见到有劲多蟹羔已经劲兴奋,基本上蟹膏捞咩都好好食🤤
每一条意粉都会挂到适量嘅白汁再加埋蟹膏,唔会话太过腻。完全食唔停口!!
呢个意粉其实有得转做龙虾汁嘅,不过就贵少少,但我觉得应该可能会更加正😍
朱古力心太软伴雪糕
《朱古力心太软伴雪糕》$68 😋
𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐚𝐧𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐕𝐚𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦
呢个心太软纯粹系一个好普通做得唔错嘅心太软,无咩特别,都系expected嘅味道加云呢嗱雪糕咁啰~
个人就唔太建议喺呢度食心太软嘅,可以试吓呢度特色小小嘅甜品,纯粹系因为我哋要系个碟上边写字,唔系款款甜品都得。
𝐀𝐦𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐊𝐢𝐭𝐜𝐡𝐞𝐧 @amitiekitchen
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_pasta #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_cafes