2024-06-27 62 浏览
🍱餐厅:火赤🏫地址:尖沙咀宝勒巷29号宝昌商业大厦5楼上次同老公食过呢度嘅串烧,念念不忘,今晚老公唔得闲,但系唔紧要,同阿仔来撑枱脚也相当唔错😊其实呢间店舖主打鸡以外,仲会有较为稀有嘅鸡部位,例如鸡皮同内脏,所以今日特登黎试咗我从未食过嘅鸡尾,鸡尾其实烧得十分脆同滑,偶尔食吓满足下食欲,冇问题啦😊今次试咗不同嘅嘢食,包括鳕鱼干、鸡心、鸡尾、鸡食道、鸡皮、水牛芝士烟肉卷、青椒仔、秋葵、糯米鸡肉棒、酱油烧饭团、及绿茶蕨饼🥰,鳕鱼干外皮微焦,脆卜卜很香口;所有串烧上枱热辣辣的,香气四溢,肉质嫩滑多汁,每一串都烧得恰到好处,亦不失食物本身的鲜味,我会将呢间店舖归类为美味的高级串烧店😄;酱油烧饭团上枱摆得好靓,用紫菜包住烧得香口的饭团来吃,饱肚又美味;最后食埋甜甜地及烟靭的抹茶厥饼,非常满足❤️另外值得一提的是两位师傅笑容满面,烧烤的厨艺精湛,调味适中,根本不需要落摆盘精美的调味如柚子盐、七味粉、山椒粉等已经十分美味❤️
🍱餐厅:火赤
🏫地址:尖沙咀宝勒巷29号宝昌商业大厦5楼