2024-11-10
朋友话带我去食一间佢之前食过嘅一间高质日式串烧餐厅,果然冇令我失望。今次好好彩可以坐喺吧枱前面,睇到师傅面前串烧。餐厅非常贴心,我哋一坐低就已经送上热毛巾俾我哋抹手。餐厅所有鸡肉嘅食材都系由日本各地直送,仲达到刺身级别!今次就试咗Omakase Set同散叫咗一啲串烧。鸡颈鸡颈质感好似鸡软骨,咬落去感觉有好多软骨组织,爽爽地嘅质感。鸡翼鸡翼烧得非常香脆,油脂溶解晒,所以鸡皮部份冇乜脂肪,特别香脆!鳗鱼串烧鳗鱼啖啖肉冇细骨,味道香浓,啱啱烧好嘅鳗鱼非常之香😋和牛野菜连串串烧有两件和牛粒,一粒大一粒细。和牛粒牛味非常浓郁,而且好松软,一啲都唔韧芦笋、秋葵芦笋非常香甜爽脆,亦都冇渣鸡髀肉鸡髀肉肉嫩多汁,肉质超级滑,鸡髀肉上面仲有焦香嘅鸡皮,一齐食真系外脆内软!大葱鸡肉串大葱同鸡肉嘅味道非常之夹,钟意葱香味嘅朋友一定要试吓!鸡胸肉梅子肉苏叶芝士卷芝士味道非常浓郁,啱啱烧完嘅芝士卷芝士部份溶溶哋,夹埋鸡胸肉一齐食,真系一流!免治鸡肉软骨棒鸡肉软骨棒非常香,免治鸡肉入边有啲软骨,软骨爽爽地,增加咗口感,口感层次更丰富!豚肉温泉溏心蛋一切开温泉溏心蛋入面嘅蛋黄爆晒出嚟😋 味道仲好好食添!溏心蛋熟度煮
鸡颈
鸡翼
鳗鱼串烧
鳗鱼啖啖肉冇细骨,味道香浓,啱啱烧好嘅鳗鱼非常之香😋
和牛野菜连串
芦笋、秋葵
芦笋非常香甜爽脆,亦都冇渣
鸡髀肉
大葱鸡肉串
大葱同鸡肉嘅味道非常之夹,钟意葱香味嘅朋友一定要试吓!
鸡胸肉梅子肉苏叶芝士卷
免治鸡肉软骨棒
豚肉温泉溏心蛋
一切开温泉溏心蛋入面嘅蛋黄爆晒出嚟😋 味道仲好好食添!溏心蛋熟度煮得啱啱好,唔会过熟而冇咗流心嘅效果!
烧牛脷
牛脷都几厚切,质感同样外脆内软,正正满足到个牛舌控!
照烧银鳕鱼
鱼肉非常嫩滑,外皮亦都非常焦脆,真系极度外脆内软!
忌廉芝士蛋卷
份量都几大,啱晒同朋友一齐share!餐厅已经帮忙将芝士蛋卷切开,所以食起嚟非常方便!中间系一层厚厚的忌廉芝士,忌廉芝士加埋蛋卷一齐食非常之夹,好好食!
梵特制迷你滑蛋鸡肉饭
滑蛋鸡肉饭感觉好似亲子丼饭,因为都系鸡蛋同鸡肉嘅组合。滑蛋非常嫩滑,鸡肉亦都鲜嫩多汁!
梵特制鸡汤素面
鸡汤素面汤底咸咸地,唔会觉得好油或者好重口味。啱晒钟意食清淡嘢食嘅朋友!素面好有口感,一啲都唔会觉得腍啤啤。
开心果雪糕
开心果雪糕开心果味非常浓郁,一定满足到身为开心果控嘅朋友!
鲜橙梳打
鲜橙梳打好清新同清爽
蜜桃梳打
有好香浓嘅水蜜桃香味,梳打非常够气,饮落非常清爽!