2024-08-28
每道串烧品尝后都有眼前一亮嘅感觉 同埋feel到师傅好eager同食客互动沟通 对待食材嘅认真同手艺都好impressive!! 望住窗外天色 倾到日落入黑更系一番滋味☺️。。。🦔梵师傅精选 Bon omakase set $480/person(前菜 + 烧鸟10串 + 特制烧饭团/梵特制鸡汤素面/梵特制迷你滑蛋鸡肉饭 + 雪糕) ✢ 前菜: 牛舌粒、茄子✢ 手羽先作为头炮串烧 咸鸡翅绝对足够系刺激味蕾!金黄色嘅外表绝对需要连皮入口 但又唔会过腻✢ 鸡脾肉好犀利地锁到啲肉汁 非常有质感🤤✢鸡颈肉鸡肉串看似平凡 但实质最考功夫!师傅强调内心未熟透 却是最佳食用时间 即刻影完二话不说即刻先试为快🤣真系极juicy嫰滑 外表嘅烟熏味已经好吸引 简直系你睇片望住啲肉汁都流哂口水 ✢ 和牛野菜串烧不得了 呢串五颜六色嘅野系我心入面排名系头几位!咬落第一粒牛已经系我食过最好食嘅烧牛😼真的!惊为天人的爽口又爆汁 同酱汁融为一体 其后嘅青椒洋葱等切片都爽口 唔会过干 蕃茄仔绝对系点缀!✢ 紫苏豚肉卷紫苏叶反而平衡番味道 食外皮时一啲都唔先油腻 内外互补下 既脆口内里肉质又好✢ 鸡肾颇有质感嘅鸡肾 弹性
。。。🦔
✢ 前菜: 牛舌粒、茄子
✢ 手羽先
✢ 紫苏豚肉卷
✢ 鸡肾
颇有质感嘅鸡肾 弹性十足
✢ 鳗鱼串烧
听闻佢地啲鳗鱼好正 的确啲骨唔会好刺口 烧汁亦好完美地溶入鳗鱼身 肉质厚但唔烂 btw就连最后师傅洒粉𠮶下都特别有气势😎
✢ 芦笋
外形不错 切得大小恰好的 几爽口 系食到尾部有点渣 是纤维!
✢ 秋葵
唔会令人烦恼嘅拉丝感 亦无话流失哂啲水份 烧得恰恰好
✢ 九州免治鸡肉棒
新鲜热辣呈献🔥带点软骨 颇有嚼感
✢ 梵特制鸡汤素面
睇落几平凡 但食落面质的确几顺滑 隐藏嘅鸡柳同样不逊色 饮埋啖汤中和下唔错
✢ 特制烧饭团
外层烧得好脆 真系好有饭焦感 但内里饭粒分明 酱料甜甜地几享受
🍨
✢ Whiskey & Pistachio Ice cream
每人仲可拣一只口味嘅雪糕🤤特别啲嘅whiskey真系食多几啖先试到淡淡酒香 几特别!! 开心果味就真系几浓烈 非常易入口 值得一试!