2021-11-05 71 浏览
识我嘅朋友都知我最钟意食日式料理🇯🇵听朋友介绍尖沙咀有间性价比相当高嘅寿司店🍣主打以亲民价钱将优质寿司供食客享用💰特别欣赏师傅对每件寿司嘅认真同心思👨🏻‍🍳海鲜鱼产尽显精湛刀工🔪寿司饭软硬度适中🍚而且粒粒饱满分明🤩再配合独家调配嘅寿司醋同豉油🍾令每件寿司嘅鲜味增添不少🧡🔸午市自选寿司定食($158/八件)➰附沙律及面豉汤🌟真鲷口感爽滑有弹性🥰而且鲜味十足🎉难怪成为餐厅人气大热之选🔥🌟油甘鱼厚切油甘鱼色泽粉嫩🐠食落鲜甜爽口🏵令人相当满足💕🌟赤身(吞拿鱼背)油脂比例恰到好处👍🏻甘香软嫩😽绝对系高水准之作💁🏻‍♀️🌟帆立贝嚟自北海道嘅帆立贝肉厚鲜甜🐚入口更品尝到淡淡嘅柚子清香🍋🌟甜虾虾肉肥美爽弹🦐配合鱼子酱更能增添丰富口感👏🏻每啖都好幸福💋🌟火炙三文鱼肥美三文鱼卖相吸引🐟经火炙后鱼油味更为突出💥入口即溶😎值得一赞🏮🌟松叶蟹肉军舰松叶蟹肉食落鲜甜美味🙆🏻‍♀️份量亦令人相当有惊喜💫以脆口紫菜包裹住🤠令人回味无穷🗯🌟蟹肉蟹膏军舰蟹肉同蟹膏配搭不错😚蟹肉新鲜🦀蟹膏甘甜💃🏼鲜味余韵喺口中萦绕✨诚意推介😼

🔸午市自选寿司定食($158/八件)
➰附沙律及面豉汤

🌟真鲷
口感爽滑有弹性🥰而且鲜味十足🎉难怪成为餐厅人气大热之选🔥

🌟油甘鱼
厚切油甘鱼色泽粉嫩🐠食落鲜甜爽口🏵令人相当满足💕

🌟赤身(吞拿鱼背)
油脂比例恰到好处👍🏻甘香软嫩😽绝对系高水准之作💁🏻‍♀️

🌟帆立贝