2012-07-17
今日同事最后一日返工,老细就话同佢食餐饭饯行。坦白说,如果唔系老细介绍,应该唔会揾到黎食。呢到有少少特色,由厨师到侍应,都系POLY既实习生,我自己觉得呢样野几好。另外,佢地会UPLOAD每日既餐单上POLY既WEBSITE,所以去之前,可以上网睇左今日有咩食先。但有个小小既提示,MENU系全英文。其实之前都黎呢到食过一次,今次系第2次。先讲下食物方面︰有前菜、主菜、甜品、饮品。上一次叫左...前菜︰PAMA HAM配芦笋 - OK主菜︰三文鱼阔条面 - D面冇咩味甜品︰唔记得左,但味道不错。今次叫左...前菜︰洋葱汤配法式面包 - 一般,但个面包几好食主菜︰香草煎鸡扒配薯蓉 - 几好味,特别系D配菜,几入味甜品︰迷你鲜果挞+绿茶奶冻+咖啡慕丝蛋糕 - 好味!每次都觉得佢地D甜品系做得最好!服务方面,由于佢地都系学生,未必做到出面D餐厅咁好,但睇得出佢地有热诚,就算做错野,都会包容多D。价钱方面,分别是$85同$95。$85 - 前菜、主菜、饮品$95 - 前菜、主菜、甜品、饮品之后加$5类似系服务费既野。我地6个人食$600,即系每人100。环境方面,营造到高级餐厅既感觉,所以我觉得
其实之前都黎呢到食过一次,今次系第2次。
先讲下食物方面︰有前菜、主菜、甜品、饮品。
上一次叫左...
前菜︰PAMA HAM配芦笋 - OK
主菜︰三文鱼阔条面 - D面冇咩味
甜品︰唔记得左,但味道不错。
今次叫左...
前菜︰洋葱汤配法式面包 - 一般,但个面包几好食
主菜︰香草煎鸡扒配薯蓉 - 几好味,特别系D配菜,几入味
价钱方面,分别是$85同$95。
$85 - 前菜、主菜、饮品
$95 - 前菜、主菜、甜品、饮品
环境方面,营造到高级餐厅既感觉,所以我觉得环境不错。