2011-03-11 78 浏览
与旧同事聚会, 一行十一人, 要求有房, 食物质素好, 地点方便大家经朋友介绍来尚膳私房菜, 预早二天订位, 订左潮式家常菜六𩠌一羹一面 每位$168准时 7:30pm 开席 1. 潮式蟹枣蟹枣即系炸蟹丸, 香脆可口 2. 冰花梅子猪手梅子味好香甜, 酸酸甜甜好开胃, 猪手又淋又好味 3. 太极素菜羹绿色系菠菜, 白色应该系蛋白, 味道清甜, 健康之选因为个个挂住食及谈天说地, 忘记拍照, 所以用左尚膳Blog入面张相4. 春菜咸肉好大煲, 好多春菜, 估唔到会咁好味, 咸肉煎到金黄色, 又靓又好食5. 梅子豉汁蒸鳝. 梅子豉汁味道好好, 个个都钟意食6. 碧绿芥末炒鸵鸟肉芥末调配得刚刚好, 配上蔬菜一齐食, 好夹 7. 野菌焗南瓜用葡汁烹煮, 酱汁好甜美, 有人仲用 d 葡汁来捞面食 8. 炒面线虽然外貌平平无奇, 但系面线系弹牙入味 9. 甜品系冻柠檬梳乎厘好香柠檬味, 饭后食 d 酸酸地嘅甜品, 消滞解腻 八位以上会送一支红酒结账时, 钟先生话3月份惠顾有 95折, 折实后位位$160老板钟先生好好, 招呼周到, 每次上菜都有讲解我都系第一次食私房菜, 估唔到食物质素会咁好, 名

准时 7:30pm 开席

1. 潮式蟹枣
蟹枣即系炸蟹丸, 香脆可口

2. 冰花梅子猪手
梅子味好香甜, 酸酸甜甜好开胃, 猪手又淋又好味

3. 太极素菜羹
绿色系菠菜, 白色应该系蛋白, 味道清甜, 健康之选

4. 春菜咸肉

5. 梅子豉汁蒸鳝
. 梅子豉汁味道好好, 个个都钟意食

6. 碧绿芥末炒鸵鸟肉
芥末调配得刚刚好, 配上蔬菜一齐食, 好夹

7. 野菌焗南瓜
用葡汁烹煮, 酱汁好甜美, 有人仲用 d 葡汁来捞面食

8. 炒面线
虽然外貌平平无奇, 但系面线系弹牙入味

9. 甜品系冻柠檬梳乎厘
好香柠檬味, 饭后食 d 酸酸地嘅甜品, 消滞解腻

八位以上会送一支红酒

老板钟先生好好, 招呼周到, 每次上菜都有讲解

我都系第一次食私房菜, 估唔到食物质素会咁好, 名副其实 色.香.味 都有齐

今餐样样都系 King Size, 仲以为会余下好多食物, 估唔到我地咁食得, 好在所剩无几, 冇浪费

* 各位食家如果细食的话, 订位时要讲声

e-mail : shangshan@ymail.com
2011-03-10