2024-01-17 636 浏览
哇,今次去咗间传闻中好出名嘅韩国餐厅,光系闻到𠮶阵香味,已经令我食指大动!首先,我哋叫咗个招牌炸酱面,明白啦点解咁多人推嘅,面条嗲到不得了,够嗲够滑,仲带少少口感,真系得嘅。炸酱汁就厚重得嚟又唔腻口,完全系香浓到爆炸嘅级别,难怪个面要话你知系招牌👅!转个头,又试咗糖醋肉,上菜𠮶刻,个香味真系即刻四溢出嚟,外皮炸得啱啱好,脆脆地咬一啖,肉汁直接喺口里爆开,够哂味,甜甜酸酸嘅味道够晒提振食欲。饱满嘅糖醋双重奏,完美满足到我对呢道菜嘅所有想像🤤~!当然,唔少得鲜肉水饺。薄薄嘅皮包住嫩滑嘅猪肉,入口即溶,有种“食咗还想食”的感觉,好似食唔够咁,一盘八只,真系一下子就消失咗😋!撇除嗮乜嘢专业术语唔讲,总括嚟讲,呢间餐厅嘅食物,真系有“惊喜到你”嘅味道,一餐饭食得舒服开心,边度揾?😌🍜🥢