2010-03-15
前两日啱啱系日本返嚟,真系好唔想返工,因为听日就要返工la,所以今日就舒舒服服同男友享受埋最后一日假期,正正式式为我的7日假期画上一个完美句号!今日同男友都瞓到好晏先起身,因为买左5点戏飞,所以我地可以行一阵街先去睇戏。因为好友Y就嚟生日,所以想睇下有冇野啱就顺便买比佢。忽然冧起,有日放工行世贸见到有一个买香水既小counter,好似做紧promotion,就即刻拉住男友去世贸。真系好彩,系1/f 既香水counter仲系度,见到仲有gift set 送,不过清楚好友Y钟意另一只味道,所以冇买到gift set。买完礼物都系4:30pm,见仲有时间剩就行埋高层数d舖头la。行到3/f,见到满记侧边有间买卷饼既小店,最重要系佢有北海道雪糕卖!本身自己好钟意北海道牛奶雪糕,但系今次由于行程紧迫,未有机会食到,所以呢次见到,就一定唔可以错过!男友话想留肚食饭,我就当然要试一试。其实凡系重奶味的东西,我都十分喜爱!果然呢个牛奶雪糕没有令我失望,奶味极浓,食完的感觉就好似饮完一杯牛奶咁,而个cone都十分松脆,haha!放在display的crepe都好以好好味,不过呢次旅行己经令我重左几磅,但
因为好友Y就嚟生日,所以想睇下有冇野啱就顺便买比佢。
男友话想留肚食饭,我就当然要试一试。
其实凡系重奶味的东西,我都十分喜爱!
放在display的crepe都好以好好味,不过呢次旅行己经令我重左几磅,但遇上呢个雪糕,真系肥多少少都唔紧要la!