2022-05-16
上openrice见到呢间好多好评所以趁男朋友生日黎呢度试下。我地都好钟意食日本嘢,但今次系我第一次去香港嘅居酒屋。黎到地方唔大,但好似真系去左日本嘅居酒屋,几舒服唔会太逼。Menu 有太多嘢都想试,所以冇叫套餐 ~前菜 野菜条沙律伴鳀鱼酱🥕🥒前菜系必上,不过唔系免费。清爽嘅蔬果配略咸嘅鳀鱼酱好特别,胃口立即大增,我未影相已经食先😆火炙左口鱼边寿司& 三文鱼腩寿司 🍣 OMG! 系我食过最好食嘅火炙左口鱼边寿司><三文鱼腩寿司都好好食!两款寿司都好厚好肥美,味道一流🤤日本海胆味噌甲罗烧 🦀 海胆、三文鱼籽mix蟹膏嘅味道非常特别,系令我地最难忘嘅一道菜。下次去一定会再叫! 盐烧牛小排🥩 熟嘅程度啱啱好,味道唔错但不是特别出色。为左个牛小排叫左一碗饭 活日本文蛤蚬 浜烧 & 时令贝 浜烧 黎到总要试下海鲜浜烧,经过店员介绍,我地选择左活日本文蛤蚬同纽西兰刀贝浜烧。有啲失望,一只蚬要差唔多一百蚊但味道冇咩特别,性价比低。 椰子雪糕🥥 最后上了生日甜品,本身想试雪葩但当日冇😢 不过男朋友钟意食椰子,佢表示非常好食。冇expect个椰子雪糕都有咁大块board写住Happy
黎到地方唔大,但好似真系去左日本嘅居酒屋,几舒服唔会太逼。 Menu 有太多嘢都想试,所以冇叫套餐 ~
前菜 野菜条沙律伴鳀鱼酱🥕🥒
OMG! 系我食过最好食嘅火炙左口鱼边寿司><
三文鱼腩寿司都好好食!两款寿司都好厚好肥美,味道一流🤤
最后上了生日甜品,本身想试雪葩但当日冇😢 不过男朋友钟意食椰子,佢表示非常好食。冇expect个椰子雪糕都有咁大块board写住Happy Birthday,叫做有得影相haha。 订台果阵店员已经会问你想写咩祝贺字句,可以当日先叫甜品,都有surprise~