2021-10-27
⭐️潮庭⭐️📍:尖沙咀梳士巴利道星光行东翼2楼⏰:12:30am-3:30pm,6:00pm-10:30pm⭕️:现金、信用卡、银联-寿宴套餐-💰3xxx (6位)🌜潮庭四喜大拼盘 🌜翡翠玉带虾球🌜原鼎凤凰海味炖嫩汤🌜蒜香瑶柱脆皮鸡🌜蚝皇原只鲍鱼扣鹅掌🌜清蒸海老虎斑🌜荣寿煎伊面 🌜大富大贵炒饭🌜添寿大蟠桃 🌜紫米露汤圆🌟话说最近屋企人生日 咁作为最细嘅我梗系冇话事权啦 紧系俾钱𠮶个决定去边间食😂 但系唔食唔知 呢间潮州菜比我想像中出色🤣不过由于立场嘅关系 大家净系睇我食就好 唔需要刻意去食 明既会明😂🌟讲下佢食物方面 每一样野都有惊喜 四喜大拼盘:都系啲开胃小菜 两热两荤 我觉得佢个炸豆腐好食🙈好香脆唔会好咸 炸粉皮好薄 卤水都好好食 好入味好冧 翡翠玉带虾球:基本上即系炒带子虾球西兰花 带子好冧 虾球好爽口 又系无得难食 佢好有镬气 上面啲三色椒都好食脆皮鸡🐣: 鸡肉唔鞋 炸得好香脆 嫩滑 上面铺满左炸蒜 几钟意食呢个海味炖嫩汤:好足料 有海参、冬菇、鸡、花胶、响螺、火腿 个汤饮落去好浓郁既清汤 好有味道👍🏻清蒸老虎斑🐟:鱼肉好嫩滑 蒸得啱啱好 捞饭一流煎伊面:配左砂糖同醋 可以加落啲面到
📍:尖沙咀梳士巴利道星光行东翼2楼
⭕️:现金、信用卡、银联
-寿宴套餐-💰3xxx (6位)
🌜潮庭四喜大拼盘 🌜翡翠玉带虾球
🌜原鼎凤凰海味炖嫩汤🌜蒜香瑶柱脆皮鸡
🌜蚝皇原只鲍鱼扣鹅掌🌜清蒸海老虎斑
🌜荣寿煎伊面 🌜大富大贵炒饭
🌜添寿大蟠桃 🌜紫米露汤圆
🌟讲下佢食物方面 每一样野都有惊喜
清蒸老虎斑🐟:鱼肉好嫩滑 蒸得啱啱好 捞饭一流
煎伊面:配左砂糖同醋 可以加落啲面到食 我钟意配砂糖🤤个面底好脆 呢个唔错
炒饭🍚:好有镬气 配上葱 带子 虾仁 蛋 食唔停口🤤
紫米露汤圆:好特别 我钟意食紫米露 唔会好甜 再加上我都钟意食芝麻汤圆 完全系我嘅type😂