2023-11-01 80 浏览
好耐无返屋企食饭,今晚上去前想帮呀妈手加少少𩠌,识食既呀妈已落order话要食上次买过畀佢既虫草鸡😆话上次食已经觉得鸡肉好嫩好滑好好食一直都想再叫我买!收到晒!今次就一于买左半只虫草花水晶鸡同咪半只五香花生手撕鸡,大人细路都好岩食!【五香花生手撕鸡 (辣)】$58/半只份量真系好足,鸡丝又嫩滑,真心好味又抵食!特登过黎西湾河买都值!粒粒花生仲好脆卜卜,老人家同小朋友食得津津有味!【水晶鸡 (虫草花)】$88/半只今日既主角就系热辣辣既水晶鸡用钖纸包住,两个钟内都仲保持到温度,一打开就闻到劲香既虫草花同鸡油味!闻起好香食落又好滑,呢一只口味真系每次必定encore!同埋好加分嘅系呢间小店不遗余力咁样喺包装做得非常之好,份外卖包装得企企理理,仲附送埋两对手套,成个packing睇见都开心,食落又好味!真系无得输 !💥 吕锦记手撕鸡专门店 (西湾河) 📍 西湾河筲箕湾道33-55号丽湾大厦地下J1号舖 #美食 #香港美食 #吃货 #相机食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #h

【五香花生手撕鸡 (辣)】$58/半只

【水晶鸡 (虫草花)】$88/半只

#美食 #香港美食 #吃货 #相机食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相机食先 #手机食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去处#高质餐厅#西湾河美食推介#手撕鸡#虫草鸡