2025-01-26
之前已经话有一啲菜式要留定先 呢个举动已经代表佢唔系一间普通中式酒楼啦 我表达咗我嘅意向而其他人都采纳咗(只系佢哋冇特别意见啫)终于留咗肉蟹长通粉同埋炸乳鸽(其实呢两个都冇乜特别) 姜葱肉蟹只系垫底嘅由原先可能系炒年糕取而代之变咗长通粉中西合璧 其实仲可以变其他嘢添其实应该留𠮶个东坡肉砌到成座山,咁样功夫都多啲啦! 另外即场就叫咗一只葱油鸡、咕噜肉、东升斑脆米、椒盐鱿鱼须、椒盐豆腐、油盐水浸蚬 同埋最后压轴先上枱嘅清炒菜心 应该成餐饭最贵就系东升斑啰。系好食嘅,鱼好滑,侍应上枱嘅时候仲叫我哋准备相机拍片,点知佢腍啲上汤落去脆米度一啲效果都冇,人哋隔篱枱渣渣声㗎嘛🤭总之餐饭分四份每份九百几蚊。 不过觉得并非物超所值,格局好似内地人主理嘅。 冇乜装修。其他嘢都正常嘅 最差系碟菜心啰,应该都$70-$80 㗎啦(min) 又由琳琳咁样 所以话出街最好唔食菜 最唔抵食
其实应该留𠮶个东坡肉砌到成座山,咁样功夫都多啲啦!