2022-05-07
2040 浏览
屯门市中心大排人龙的日本放题餐厅 - 牛气牛气一直都系人气火锅放题店,平时一到晚市时间永远,每一间店都系大排长龙 ! 个个都大赞抵食又好味,因为性价比的确系高!近排牛气为左吸纳番多D客人,晚市火锅都做紧放题优惠,有好多款唔同套餐选择畀大家拣,当中以唔同级数既牛去区分价钱,最平人均$198(未计加一)就可以食到牛肩肉、豚肉及鸡腿肉啦!CK食呢个已经够哂喉啦 ! 如果牛肩肉都满足唔到各位既话,CK就推荐大家可以拣$248既SRF美国极黑牛套餐。因为美国极黑牛其实系由日本和牛及美国顶级安格斯黑牛混合繁殖出产既品种,更加突出到两款牛各自既优点,令每片肉都有日本和牛既靓油花,入口又有美国安格斯既浓厚肉香,简直系牛中极品!仲要唔使$250就可以任食,我都怀疑餐厅有无钱赚呀如果净食牛都唔够喉,大家可以加钱拣特选牛小排加海鲜放题套餐,除左牛小排、SRF美国极黑牛、牛肩肉等肉类选择外,亦都有埋大海虾、青口、日本带子等新鲜海鲜,款款都非常鲜甜美味,咬落爽口!不过真系有咁大个胃先好拣呢个呀,唔系食到部分食物食唔到其他食物盏哂钱呀 !牛气提供9款汤底,包括人气北海道昆布汤、川椒麻辣汤、日式牛骨浓汤等等,大家亦
牛气提供9款汤底,包括人气北海道昆布汤、川椒麻辣汤、日式牛骨浓汤等等,大家亦可以加$10升级龙虾鱼汤、月见寿喜汤或极IGable既元祖棉花糖寿喜汤,当中既元祖棉花糖寿喜汤更加将棉花糖既甜味融化在汤底入面,令寿喜汤额外增添一份甜味,层次感十足!
而甜品仍然系会供应两种唔同味道既乳酪雪糕,岩岩整出黎,超冻的,食果时要小心D ! 而罐装饮品都放左系附近既雪柜入面,都系一D大路既饮品为主,例如汽水﹑忌廉等等,想饮可以随时出去拎架 !
唯一想提大家就系一定要每次叫多少少份量,因为晚市职员都唔太密招待到你,见到佢地做到无停手,真系超级多客人。
牛気 (屯门市广场)
地址 : 屯门屯盛街1号屯门市广场一期3楼3235, 3236, 3237及3239号舖
电话 : 23633181
营业时间 : 星期一至日 11:30-22:00