上网揾食好去处,人人推介「锋哥厨房」。果然!强项紧烤鱼同鸡煲打边炉,兼有安格斯牛同新鲜海鲜加上推出任饮生啤与Häagen-Dazs雪糕任食,诚意十足,令我们一班朋友千呼万唤下,终于亲身一试,一试便知!真系好食,食过仲想食!😋👍首先我哋就点咗佢哋餐牌上推介嘅麻辣烧鱼。鱼肉嫩滑,麻辣酱料入味,食落口辣辣的由舌尖散开🌶️。当鱼送上嚟,个麻辣香味扑鼻而来🔥,然后个烤鱼味道足,香辣扑面而嚟,带点小辣,有阵香,又唔会过当,啖啖滋味,好过瘾。接住就系麻辣鸡煲,份量十足🐓🥘!鸡肉嫩滑,满口都系麻辣嘅滋味,鸡煲充满香浓嘅麻辣味,每一口都唔觉得腻,反而食越多越有味!至于任饮嘅生啤,真系系香港难得一见,有过瘾嘅口感,喝落去爽口!🍻 火锅就配飘香沙嗲汤底👏!个香味同我哋平时嘅火锅汤底好唔同,好有层次。💪安格斯牛颈脊同安格斯牛小排,一试便知,真材实料,又嫩又丰满,每一口都俾人食得好舒服,完全无肥腻感觉,牛味足又多汁,真系食得爽口。🐚螺、蚬、鲍鱼新鲜得令,一食入喉,鲜味爆出嚟,非常诱人!每一粒都系咁丰满,食落口都好甜美,好满足。最后蒜蓉烤蚝一度系我哋嘅最爱,一入口,蚝嘅新鲜味同蒜香完全融合,再加上蚝肉嘅软滑,食落口
最后蒜蓉烤蚝一度系我哋嘅最爱,一入口,蚝嘅新鲜味同蒜香完全融合,再加上蚝肉嘅软滑,食落口真系好满足,爆炸味蕾!!!🦪💖
而且仲有Häagen-Dazs雪糕任食,可以话系完美结尾!🍦
今次嚟到锋哥厨房,乜都好满意,无论系环境、服务,定系食物嘅味道,实在难以挑剔。其实,最开心,就是今次食得好满足,仲想再嚟!🌟