2023-11-27
🥣.屯门卓尔广场二楼角落头有一间好出名嘅手撕鸡铺,远望以前店舖细细,原来里面仲有更多空间,除此之外平日夜晚都多人点外卖及堂食添😋.🍚 煲仔饭套餐 $69腊肠滑鸡饭非常可爱并好食嘅腊肠滑鸡饭,豉油由自己落,想多啲少啲自己选择。另外食煲仔饭点少得饭焦呢?由于餐厅用嘅系小型电饭煲,温度调较得好好,唔会好似砂煲咁易烧㶶咗,非常好食住家靓汤(蕃茄薯仔粟米汤)非常足料嘅住家靓汤,另外非常清租甜,唔会好似市面上嘅味精高盐份嘅汤好唔同,饮多碗都得灼清菜唔清楚餐厅是否只有一款清菜,但当日我哋享用嘅系白灼菜心,无蚝油,非常健康👍🏻 见到另一台直程点一碟大嘅清菜食.🍜 现煮米线 $66酸菜滑鸡米线清爽酸菜与滑嫩鸡肉结合出色,鸡汤中带有微酸,米线完美吸收酸菜和鸡肉汤汁,另外有花椒八角提升整体味道例汤(蕃茄薯仔粟米汤).虽然厚兴瑜记嘅手撕鸡系最出名,2020年亦拎过奖,但佢哋都持续创新唔同嘅新食品比香港市民享用🍜 所以全港九新界都有佢哋嘅分店都系有原因㗎🤭💰没有加一服务费
🍚 煲仔饭套餐 $69
腊肠滑鸡饭
住家靓汤(蕃茄薯仔粟米汤)
灼清菜
🍜 现煮米线 $66
酸菜滑鸡米线
例汤(蕃茄薯仔粟米汤)
💰没有加一服务费