2024-03-06
冇谂到山林道入边有间楼上嘅西餐厅,平时好少过嚟呢边食嘢,我哋比较早到,好彩有订位咋,因为发觉当晚都系爆晒场,入面场地唔算大,但系都适合朋友聚会同埋情人二人世界烛光晚餐~除咗本身Menu上面嘅食物之外,出边仲会有块手写板写时令嘅生蚝同埋其他特色食物。…牛油炒芦笋真系好好食,牛油香得来唔会油腻,而且芦笋切细咗,食每一啖大细啱啱好,每一旧都会有牛油嘅香!…美国安格斯肉眼,因为我哋唔钟意太熟,所以就叫咗五成,嚟到嘅时候唔会太熟,中间望到血色,但系切嘅时候唔会有血汁。伴碟有薯块,我哋问左店员攞蕃茄酱点嚟食,特别好食,而旁边仲有啲沙律菜。特别一题,系上面嘅炸蒜片,本身都留意到餐牌入边有呢一道特别可以单点嘅菜式,原来真系好好食,唔怪之得可以单点!…甜品方面,我哋叫咗一件焦糖马德莲贝壳蛋糕试下,焦糖喺上面焗到微㶶真系超级好食,未嚟到嘅时候已经闻到佢嘅香,入边蛋糕质感松软,推荐~…饮品方面,我哋嗌咗石榴特饮,似系石榴汁加咗梳打水嘅味道,唔会太甜,几好饮。