2024-10-17
--最近我去左黄竹坑 the southside揾好野食,估唔到比我遇到韩式烧烤店👍真系好正阿🤩-一坐低店员就放试几款前菜🥰🔹和牛肩肉盛、和牛外裙肉烧肉唔少得有和牛~份量好十足,油花分布平均,肉质软嫩,牛肉味好浓郁🔸庆洲黑毛猪水果酱油五花肉五花肉肥而不腻,黑毛猪烧后外脆内软,比一般猪肉味道较为浓厚🔹带子牛油烧每粒都大大粒,啖啖肉,超有鲜味!🔸牛肉大酱汤估唔到呢个好好饮好高质,超浓郁既牛肉汤,入面仲有牛肉、嫩滑豆腐~🔹豆腐海苔沙律份量好十足~前菜黎讲佢真系好出色,凯撒沙律菜好新鲜!🔸嫩牛筋牛舌本身我都唔系好食牛舌,但今次我试左一次,我觉得我要对牛舌改观,牛舌好入味,外脆内软,口感好丰富🔹甜蜜蜜盛盒好靓又多款既甜品~食完烧肉食甜品冲击下味蕾山洞食堂 (黄竹坑)📍黄竹坑香叶道11号THE SOUTHSIDE 2楼202-203号舖@sandongsikdang#山洞食堂 #Sandongsikdang #韩烤 #韩食 #韩国 #黄竹坑 #thesouthside
一坐低店员就放试几款前菜🥰
🔹和牛肩肉盛、和牛外裙肉
🔸庆洲黑毛猪水果酱油五花肉
五花肉肥而不腻,黑毛猪烧后外脆内软,比一般猪肉味道较为浓厚
🔹带子牛油烧
每粒都大大粒,啖啖肉,超有鲜味!
🔸牛肉大酱汤
🔹豆腐海苔沙律
份量好十足~前菜黎讲佢真系好出色,凯撒沙律菜好新鲜!
🔸嫩牛筋牛舌
🔹甜蜜蜜盛盒
好靓又多款既甜品~食完烧肉食甜品冲击下味蕾
山洞食堂 (黄竹坑)
@sandongsikdang