2024-01-06 138 浏览
今次真系扑晒啦!食完后,口水仲喺度流𓃠。喺「山」,每一道菜都唔系平平无奇嘅摆设,而系带我去嘅味道嘅山巅巅𓆉。先讲讲前菜啦,啲灸烧帆立贝嘅烟熏气息喺咀里四围游,再嚟个蚝加青柠啫喱,咁清新,一啖清爽直达心窝𓊆!吓,仲有个毛蟹!挖到啲蟹肉,好似挖到宝咁,鲜甜得嚟唔腻口。讲到盛云丹啦,个阵真系眼界大开!唔同嘅海胆摆喺一齐,每口都有啲唔同嘅味道,感觉好过瘾。拣自己钟意嘅味道,食落真系爽!响呢度,每样食物都系用心烹调,好似个烧甘鲷立鳞,脆鳞又香、扎实嘅鱼肉,真系一绝。啲天妇罗都炸得啱啱好,唔会太油,各种野菜同鱼同炸,内里又嫩又香,外皮喺咀里哗啦哗啦地𓅿。讲到最后𠮶碗乌冬,佢𠮶香浓蟹膏好攞命㖞~每条乌冬都郁到上天,我盏啦~仲要点唔同陈醋,简直就系艺术品。真系食客啲朋友,上山下海都值得,叮嘱你,下次想食日本菜,记得喺「山」试吓。每款料理都话你知,日式料理除咗精致,仲可以咁有滋有味!呢度嘅美食之旅,我保证你唔会失望!