2019-09-24
之前好多朋友都会深圳一日游咁去食野,不过香港话晒都系美食之都,所以都揾到地方食酸菜鱼架尼度嘅lunch set 好抵食,每个餐都会送酸梅汤同用花椒八角炒过嘅花生做小食🥜叫𩠌食饭咁share 个晏就,我地为左岩对方嘅胃口,所以𩠌菜都系简左小辣🌶好有获气,而且份量超多,送饭一流🍚唔系一味得个辣字,加左少少糖浆,甜甜地中和左啲辣味,而且鸡肉炒得好嫩🐟酸菜鱼系我简尼个餐厅嘅主因,真系好好食🤩 鲈鱼嘅鱼肉好嫩滑,又无鱼骨,岩晒我尼啲懒人而且个汤调味好好,入面嘅酸菜仲系好爽碎,跟面又可以吸晒啲汁🍜,强推❤️虽然系甜品,但已经可以系第一round 落单嘅时候简后上岩岩炸好就送到黎,但绝对无油淋淋嘅感觉糯米制成嘅粉团好烟韧,加埋黄豆粉同有少许红枣味嘅红糖,食到好满足😌P.S. 临走之前仲可以系门口简番自己星座嘅每月运程睇下呀🙈
好有获气,而且份量超多,送饭一流🍚
虽然系甜品,但已经可以系第一round 落单嘅时候简后上
岩岩炸好就送到黎,但绝对无油淋淋嘅感觉