放工后去观塘工厂区觅食,天气凉凉哋想食啲有汤嘅暖嘢,就谂起骆驼漆有两间米线。平日呢两个米线都好多人,夜晚就冇咁多人排队。呢间位于低层,当日大概七点去到,等咗大概5分钟就有位,而且都流转得好快。主打系花胶同鸡嘅米线,一碗米线连饮品大概七、八十蚊,价钱都算合理。舖头人手都可以,主要用QR code落单。我哋一行二人叫咗招牌花胶鸡米线同椰子鸡米线,下单后两三分钟就上菜。首先睇落卖相都OK吸引,第一啖饮鸡汤都有几浓郁嘅鸡味,而且亦都唔系好咸,我都有饮到几啖。米线就系属于比较韧身嘅,我欣赏佢冇煮到太腍。鸡件都有唔少件,整体而言系足够嘅,米线份量就适中,应该一般女士都食得晒。花胶都煮到好腍,浸落汤度一齐食都几好味一人一个米线连饮品买单都系每人$70左右,绝对系物有所值

一人一个米线连饮品买单都系每人$70左右,绝对系物有所值

2024-12-12