今日去咗呢间日月堂,环境几舒服😌😌😌。呢度嘅嘢食同嘢饮都几好味!尤其系个牛三宝面,真系令人回味无穷!🤤🤤🤤牛三宝面 🍜 $80呢个牛三宝面,份量十足!🤩🤩🤩 入面有牛展肉、牛筋、牛肋条,三种牛肉嘅口感都唔同,牛展肉嫩滑,牛筋腍滑,牛肋条够晒淋!😋😋😋 汤底好入味,饮落去暖笠笠,好舒服! 不过就略嫌有啲咸,如果可以再淡啲就perfect 啦!传统猪脚便当 🐷 $68呢个传统猪脚便当真系好惊喜!🤩🤩🤩 我原本以为系普通白饭,点知竟然系肉燥饭!🍚🤤 猪脚炆得好淋,入口即溶,肥而不腻,充满胶原蛋白!😋😋😋 配埋咸香嘅肉燥饭,简直系绝配! 配菜都好传统,有卤蛋、青菜等等,简单但够晒风味!呢个配搭真系意想不到,超正!炸甜不辣 🍤 $38呢个炸甜不辣,炸得几脆,但系略嫌有啲油腻!炸盐酥鸡 🍗 $48炸盐酥鸡外脆内嫩,几惹味!🍗🍗🍗 不过食得多会觉得有啲腻!冻黑糖珍珠鲜奶 🧋 $34黑糖味几浓郁,珍珠烟韧,奶味够香浓!🧋🧋🧋冻香芋奶茶 🍠 $31呢杯冻香芋奶茶真系要大力推介!🍠🍠🍠🍠 佢哋真系用真材实料嘅香芋蓉嚟整㗎!💜💜💜 饮落去完全感受到浓郁嘅香芋味,而且好滑,完全唔会觉得系化
牛三宝面 🍜 $80
传统猪脚便当 🐷 $68
炸甜不辣 🍤 $38
呢个炸甜不辣,炸得几脆,但系略嫌有啲油腻!
炸盐酥鸡 🍗 $48
炸盐酥鸡外脆内嫩,几惹味!🍗🍗🍗 不过食得多会觉得有啲腻!
冻黑糖珍珠鲜奶 🧋 $34
黑糖味几浓郁,珍珠烟韧,奶味够香浓!🧋🧋🧋

冻香芋奶茶 🍠 $31
呢杯冻香芋奶茶真系要大力推介!🍠🍠🍠🍠 佢哋真系用真材实料嘅香芋蓉嚟整㗎!💜💜💜 饮落去完全感受到浓郁嘅香芋味,而且好滑,完全唔会觉得系化学味,超好饮!🤤🤤🤤 甜度适中,啱啱好!真心觉得好好饮!💯💯💯
📍 日月堂
兴业街14号永兴工业大厦4楼C2室

____________________

____________________

#日月堂 #官塘美食 #香港美食 #hkfood #foodie #foodie_eilidh #hkfoodie #相机食先 #食好西 #下午茶 #平食 #抵食 #台式饮品 #牛三宝面 #传统猪脚便当 #炸甜不辣 #炸盐酥鸡 #冻黑糖珍珠鲜奶 #冻香芋奶茶 #美食 #美食日记 #美食推介 #香港餐厅 #餐厅推介