2024-01-03 58 浏览
听朋友讲观塘有间高质工厦cafe, 装修唔错 ,西餐好有质素😍 为食嘅我梗系要试一试啦💨💨💨 Welcome drink个人特别钟意有welcome drink提供嘅场所, 呢啲系酒店业界常用嘅招数, 令到客人觉得好受重视🤗 而呢度嘅welcome drink 做得到卖相靓 之余又起到开胃作用, 细细杯嘅粉红色嘅梅子特饮, 饮落特别觉得舒畅👍 Dinner setAppetizer➡️ 蟹籽鲜海胆柚油子酱油汁梅素冷面, 绝对惊喜✨ 首先卖相好靓💖梅素冷面系粉红色😍😍 忍唔住相机食先😆 海胆好新鲜👍配埋酸酸地嘅梅素冷面好fresh🥰➡️ 苹果木烟熏北海道带子. 日本枝豆. 有机红玫瑰菇. 红菜头蓉✨ 又一款打卡食品, 红菜头蓉颜色好突出😍 带子表面煎到有点蕉脆, 好香口, 内里肉质弹牙🥰🥰Soup➡️千邑龙虾汤✨ 必点菜式, 龙虾汤又香又浓, 加上微微酒味, 香气提升👍👍➡️ 蕃茄浓汤✨ 好有田园风味嘅蕃茄浓汤,唔系完全顺滑, 反而保留些小口感, 酸度有层次😋Main鹅肝红花大啡菇意大利饭➡️ 选用优质鹅肝, 比平时食嘅有两倍厚度, 咬落更见多汁👍👍👍 大啡菇上有芝士, 芝士有点焦香, 配上极度j

Welcome drink

Dinner set
Main
鹅肝红花大啡菇意大利饭➡️ 选用优质鹅肝, 比平时食嘅有两倍厚度, 咬落更见多汁👍👍👍 大啡菇上有芝士, 芝士有点焦香, 配上极度juicy嘅大啡菇, 真系好好味呀😍😍😍
➡️ 鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛面颊伴野菌西兰花苗. 芝士松露手工薯饼✨ A4和牛好淋, 入口即溶👍👍👍 真慢煮牛面颊非常入味, 又系入口即化🤗 完全高品质💖
Dessert
朱古力蛋糕, 朱古力味浓都得来好香, 唔会好甜好漏👍

好开心系Relish食到一餐高质素嘅晚餐😋 份量刚好以质取性👍 每款食物都有画面有味道😍😍 最啱对美食高要求嘅朋友✨✨