2016-10-18 503 浏览
朋友介绍黎到骆驼漆大厦, 店舖比较隐蔽,唔系人哋介绍都唔识,但胜在方便。每个客人有三种调味料。烧汁,同普通日式串烧烧汁差不多;海盐,加落肉类更吊得起肉味;酸汁,个人最钟意酸汁,酸酸甜甜好开胃,有点似泰式酸汁。自私食嗌左只生蚝,跟埋辣椒酱同柠檬。不过我惯咗净系落柠檬汁,生蚝够生够鲜,冇乜腥味,不过略嫌唔够肥美香辣蘑菇好入味,够晒辣好惹味,而且烧得仲好多汁!烧大蚬大概有六至七只,但我觉得烧得有啲干,加埋酸汁上,不过真系大蚬,只只都好大只。如果可以烧到一咬就爆汁,就更加好味。饭团外面烧得好脆,有啲似饭焦,好香口,同平时出面食嘅饭团唔同 墨鱼肠虽然个样麻麻地靓,但反而有惊喜。似用墨鱼肉打成再放入肠衣去烧,出面少啲见。必食! 大蘑菇!今餐至爱!蘑菇好足料,芝士多到可以拉丝,而且好多汁,切完4份啲汁漏哂落碟到,超juicy!!蟹肉薯饼配茄汁有点奇怪,但蟹肉同牛奶炸得好creamy,切完似要笔黎食多过叉黎食,女仔一定钟意食!蔬果、鸡翼同墨丸中上。冇咩特别,但用料几好,够新鲜同肥!顺带一提烧蔬果有满满嘅蒜溶铺面,重口味者一定岩食!
芬迪加甜蚝
香辣蘑菇好入味,够晒辣好惹味,而且烧得仲好多汁!
香辣蘑菇
烧大蚬