2023-11-03
最近我同朋友去咗食烧肉,我揾路揾左一阵先揾到,原来大围有几多间都叫 616。首先,我地叫左「枫。和牛盛宴」~入面有好多肉肉,例如:鹿儿岛黑豚肉、牛肋条、三角肩肉、肉眼上盖、牛舌、牛腹肉同牛小排。全部嘅肉质都好鲜嫩!每一款肉都系烧之前已经好吸引,一食落 D肉香出晒黎,每一口都好满足。其中我最中意系牛小排,个质地好细致,入口酥化,真系令人巧巧食!而肉眼上盖同牛腹肉都系有油花,入口嘅时候牛香四溢,回味无穷。除咗「和牛烧烤餐」之外,我仲试咗佢哋嘅「黑毛和牛牛柳」。即使系单点嘅肉都好出色,仲要送个小拼盘!黑毛和牛牛柳系属于比较嫩嘅部位,佢嘅质地好有咬口,咬落去真系好嫩好滑,真系令人口齿留香。而且,服务员都好友善,环境又舒适。不过要留意一下,呢度嘅价钱相对较高,所以如果系预算紧张嘅朋友,就要谂清楚喇。
首先,我地叫左「枫。和牛盛宴」~
除咗「和牛烧烤餐」之外,我仲试咗佢哋嘅「黑毛和牛牛柳」。
即使系单点嘅肉都好出色,仲要送个小拼盘!
题外话/补充资料:
留意有加一架~