餐厅: 陶源酒家
资讯:

餐厅: 陶源酒家
资讯:

2017-04-05 1161 浏览
今日一行七人到陶源饮午茶,难得假期,想享受下天伦之乐。我地系大约9点订位,饮下午1点。大约一点到,立即有位~正啊~肚饿嘛~ 俾左张大枱我地,大家都坐得好松动~真好。我地七个人当然可以叫好多点心啦。第一轮叫左:虾饺,烧卖,凉伴木耳,灼菜心,秋葵,鸡脚,冬菇包,素菜饺,鸡扎。等左一阵黎左灼菜心,木耳同秋葵。凉伴木耳辣辣地,酸酸地,好开胃啊~而菜心都几大碟~之后,等左至少15分钟先黎冬菇包同素菜饺。冬菇包好味,面头𠮶啲粉应该系朱古力粉,中间系杂茹粒。不错!素菜饺系罗汉斋馅,味道适中,得啊。因为等左好耐都未黎虾饺,烧卖,鸡脚同鸡扎,同服务员讲叫佢跟跟,同时追加虾饺,叉烧,虾肠,厨师炒饭,乳鸽,春卷,咸水角,芝士脆卷,青瓜海“捷”。过左阵,服务员返黎同我地话无哂鸡脚。下,你而家先讲,都成20分钟。之后终于黎虾饺,焼卖同鸡扎。虾饺新鲜弹牙,ok 啊~ 烧卖就大获!系唔熟架!猪肉唔熟好危险啰!立即同服务员讲。佢立即收左佢。唯有食鸡扎。点知!!啲鸡又系唔熟!!会唔会系咁……立即叫经理。经理当然赖厨房啦。其后叉烧,乳鸽,炒饭都黎啦。好彩都系熟。叉烧要成$108, 但又唔系特别好味。炒饭有获low....

其后叉烧,乳鸽,炒饭都黎啦。好彩都系熟。叉烧要成$108, 但又唔系特别好味。炒饭有获low.....

再黎熟嘅烧卖同鸡扎。烧卖好粉,鸡扎正常。

最后叫埋杨之甘露,好多炼奶………唔好味

总括而言,服务一般,食物一般,上菜时间慢,价钱偏贵。附近有一啲更好更抵食嘅酒楼,唔会再黎陶源。