2022-08-05
自从发掘到呢间喺大角嘴嘅餐厅原来喺荃湾广场附近有分店后,每星期都食一次,想快啲食哂menu里面嘅嘢之前食过红烧同麻辣牛肉面、大肠面线、起司肉松蛋饼,同埋起司薯饼蛋饼。今次就试咗香香酥炸鸡排便当、卤肉饭(大)、同埋encore起司肉松蛋饼,再加柳丁绿茶(甜度30%、冰块100%)。除咗散叫,都可以叫餐首先嚟系我点嘅卤肉饭(大)。望落都几对板,但食落就觉得一般。饭系好食嘅,但由肉到蛋到腌菜都好淡口,比较适合清淡人士。香香酥炸鸡排便当,鸡排大大块,好脆,够热亦juicy,不过鸡排似乎冇乜腌过,食落冇味,系靠脆浆嘅调味。如果你好追求台湾味嘅可能会觉得可惜。饭喺鸡排下面,要夹开鸡排先食到饭,有啲狼狈。配菜反而味道唔错~呢个系男友要求encore嘅item,有溶咗嘅芝士嘅湿度令肉松冇咁卡喉,系唔错嘅配搭嚟。点埋酱油膏超好食😋呢杯又系男友encore item,柳丁同绿茶proportion好好,两样嘅味都饮到,好清新解渴~~服务方面,人手都足够。一入去见我孭一袋拎一袋,已经即刻俾个篮我摆嘢。留意返餐厅只收现金~~
除咗散叫,都可以叫餐
留意返餐厅只收现金~~