2025-02-24
辣妈呢个名喺元朗真系出晒名‼️原来已经有10年口啤😵好多元朗街坊都识👍星期日呢晚6点黎到已经好多人等位😵😵好彩都等左唔洗半个钟就有位,原来入面都几大芥辣鱼皮|$59黎到辣妈当然要食辣🔥,前菜叫左碟芥辣鱼皮,份量都几多,好爽口,加埋唔呛口嘅芥辣,十分开胃老坛酸菜鲈鱼(小份) --小辣|$139|必食‼️我地两个人,所以要份小份嘅招牌酸菜鱼🐟‼️虽然系小份,但都好大碗😵,鲈鱼好滑,加埋芝麻好香,冇骨👍,我地叫左小辣,但食得辣嘅朋友可以叫辣少少都可以🔥送饭一流🍚价钱仲要唔贵湖南辣椒炒肉 --小辣🔥|$99辣味炒肉劲香😍呢个真系可以送一碗饭🍚份量又多,平时唔食辣椒🌶嘅我都尝试食几啖,又唔会好辣🔥,好惹味啫啫粟米咸蛋黄焗鸡翼|$89餐厅有好多啫啫煲可以拣,今次特别啲未见过用啫啫煲黎整嘅粟米咸蛋黄焗鸡翼‼️咸蛋黄系我最爱😍,加埋焗粟米🌽真系超好食‼️但咸蛋黄真系太邪恶,份量又多,真系食唔晒😆胶原脆皮猪手(2只)|$49猪手系餐厅招牌,几乎每枱都必点‼️外皮炸到劲脆,入面肉质够嫩,食落满满骨胶原😍香菇滑鸡煲仔饭(二人份)|$89煲仔饭香菇嘅香气电搭鸡肉嘅嫩滑,米饭则在锅底微微焦香,形成脆脆嘅饭焦,非常香口‼️抹茶
芥辣鱼皮|$59
老坛酸菜鲈鱼(小份) --小辣|$139|必食‼️
我地两个人,所以要份小份嘅招牌酸菜鱼🐟‼️
湖南辣椒炒肉 --小辣🔥|$99
辣味炒肉劲香😍呢个真系可以送一碗饭🍚
啫啫粟米咸蛋黄焗鸡翼|$89
胶原脆皮猪手(2只)|$49
猪手系餐厅招牌,几乎每枱都必点‼️
外皮炸到劲脆,入面肉质够嫩,食落满满骨胶原
😍
香菇滑鸡煲仔饭(二人份)|$89
抹茶珍珠雪顶奶茶🧋|$39
一上枱俾杯奶茶吓亲😧,真系超大杯‼️仲要配上奶茶雪糕加珍珠,饮完真系超饱😦奶茶味亦够晒好香浓,但建议两人叫一杯已经够饮😂
总结:价钱比起好多大排档都平,大部分每碟都唔过百,菜式亦都比较特别👍同埋都几正宗嘅川湘菜👍
员工服务都几亲切,难怪长期都要等位🔥