2022-01-03 407 浏览
有一晚路过中环揾野食,又要泊到车嘅,就上去Soho果边揾下先~咁就入咗间拉面店喇😆“周月🌙”呢个名我细细个就听过😌但未有分店前都多人排队,一直未试~.🍜香葱拉面虽然碗面嘅葱未有铺到成个山咁高😂但对我来讲都好够!除咗葱之外,糖心蛋就系呢一碗嘅主食~蛋系水准作,但系面质同汤底有少少失望…咁啱唔系我嘅口味。(个人钟意幼拉面)汤偏油,味好重。食到一半都接近饱~.🍜帆立贝油。面(拌面)朋友钟意食帆立贝就点咗呢个,一黎到就黑人问号❓「咦?粒帆立贝呢?」望真d,原来系”帆立贝油”+面😂😂😂😂(我大笑咗)***系周月独创ga***虽然一粒帆立贝都冇,但食落d面真系好香~食得出有帆立贝鲜味!仲有角切鹿儿岛烧黑豚肉、生鸡蛋🥚、笋、芽菜做配菜捞埋一齐食,无汤但都好丰富啦~.作为一个拉面Lover,又真系无想像中咁啱我口味😖个人唔钟意太油、粗面。环境都算坐得几舒服,冰水任斟🧊🧊但最好都系车车可以泊店门口
香葱拉面
香葱拉面

🍜香葱拉面
帆立贝油。面

🍜帆立贝油。面(拌面)
望真d,原来系”帆立贝油”+面😂😂😂😂
(我大笑咗)***系周月独创ga***
环境都算坐得几舒服,冰水任斟🧊🧊
但最好都系车车可以泊店门口

2021-12-08