2019-01-04
黄大仙中心装修完之后大汁位,睇到水牌见到开咗间茶餐厅,原本系酒楼个个位, ,于是入去试下,甘岩有tea食,不过我地未食野所以一定简饭or面类,不过见到Menu个价钱都around40,我地简咗干炒牛河,碟河粉既份量就少咗DD,毕竟你收四十几,(可以多番两条粉or菜,比人感觉好D)不过个味道都OK,粉都叫做爽滑,上色都叫做均匀,不过D牛肉就有少少韧😂😂不过最有surprise既系个海南鸡饭,收68蚊包菜+饭+两层鸡(有鸡味,唔梅)+汤(有得简可/中西)+一杯热饮(冻就例牌+3)+跟三个酱比你一个系酱油膏,一个系酸辣汁,一个系橙黄色既汁,三个汁都有佢既特色,唔一定要沾汁都好食,但个橙黄色既汁就偏咸,但就算唔点汁都好味比X华同样收68蚊底食好多,佢仲要无野饮,无鸡味同梅,不过唔知佢可以keep到几奈,会唔会好似X乐甘做大咗就水准keep住差