2022-12-20 75 浏览
话说好耐之前,已经应承咗教会传道出嚟食餐饭,想倾吓信仰。于是,我就拣咗呢间喺大馆附近嘅特色日本餐厅,用恐龙主题嘅日本菜~ 无论系倾偈嘅环境,定系嘢食都系我之前觉得几唔错嘅,所以我就决定带佢嚟呢度食嘞!·柑鲷鱼刺身🐠鲷鱼就食得多啦~ 但系食落咁鲜甜嘅⋯ 都可以话系第一次!同埋食落好爽、绵滑幼细嘅质感,系难忘嘅~ 唔怪得店员哥哥为我哋推介呢个是日推介,仲要系期间限定添⋯⋯🤭·腐皮寿司🍣呢度系少有嘅地方有得食腐皮寿司,用甜甜哋又有水份嘅腐皮,包住唔同嘅寿司馅食又别有一番风味。对我嚟讲,我腐皮做寿司卷嘅皮,比起用紫菜,又干又硬好得多⋯⋯·明太子芝士蛋黄三文鱼🍣明太子独特嘅味道,咸咸嘅、有鱼鲜味,再加埋芝士同蛋黄,食落呢个配搭又几唔错㖞~·葱吞拿鱼拖罗蓉🐟葱拖罗鱼蓉就成日都有机会食嘅,加埋吞拿鱼蓉都系第一次,两样嘢捞埋一齐唔会话好怪,特别得嚟又夹,都算系几唔错嘅尝试~😎·炙烧洋葱忌廉带子🙆🏻‍♂️虽然唔系第一次食炙烧寿司,但系洋葱忌廉带子呢个配搭就真系好新颖,攞嚟炙烧就更加特别。除咗多咗烧烤烟熏嘅效果之外,带子嘅鲜甜就更加出,食落就更加好味~😋🤤·柚子左口鱼🐠柚子嘅清新,再加埋新鲜嘅左口鱼,佢再落
腐皮寿司🍣
葱吞拿鱼拖罗蓉🐟
炙烧洋葱忌廉带子🙆🏻‍♂️
柚子左口鱼🐠
柚子嘅清新,再加埋新鲜嘅左口鱼,佢再落黑胡椒,辣辣哋嘅感觉系几唔错啊⋯⋯👍🏻
西雅图鬼妹👱🏻‍♀️
其实就系三文鱼胸,加埋烧焦咗嘅牛油果卷,仲要有得意嘅烧柴鱼片喺面,食落新鲜有口感,食得又睇得~ 咁几好啊~~😬
迈阿密女郎💃🏼
其实就系辣吞拿鱼蓉卷。将吞拿鱼蓉加少少辣味,更加能够将佢嘅鲜味提升。点知仲有啲食用嘅蔬菜仔做装饰点缀系特别嘅⋯⋯😆
抹茶提拉米苏🍵
净系用个木盒装住已经够晒特别⋯⋯ 成件事好京都宇治feel~ 🇯🇵 个木盒都够大,份量都算多⋯⋯ 上面铺满厚厚嘅抹茶粉,下面cream同蛋糕都充满浓厚嘅抹茶味,可以话系由头绿到落脚⋯⋯ 但识落有几新鲜同好味⋯⋯ 所以,呢款抹茶提拉米苏系做得几成功!!!😋😋😋
我哋食得好满足之余,环境好好又倾得好自在,可以话系身心灵都叉足电嘅情况下离开餐厅,过咗一个愉快嘅晚上。🌃