2021-02-23 1086 浏览
新年后得闲d, lunch  打个电话问问呀fa 得唔得闲一句ok 我又拿拿声去揾材料比佢突击考试泰式汕尾蚝沙律佢用热水灼熟咗D 蚝 , 加上自己调配既配菜同酱汁, 加上几粒泰国腰果配菜+腰果+汕尾蚝....香得嚟酸酸辣辣加上腰果同蚝既饱满......sorry !我唔识形容 , 有d 李兆基既feel 青背笼大虾两食本湾大虾搭埋个汁, 清甜又辣 , 食一个白灼虾头少少咸味 , 好开胃不过买咗太多蒜炸泥鯭好香蒜油味 ,成条外脆内软 , 鱼头到尾食净少少骨泰式花甲汤我不负责任问题, 掉低就走咗去 , 唔记得我老细唔食得辣呀花就简简单单证呢一个汤 , 简单几样配菜就带出花甲既鲜甜 , 酸酸地又夹住香茅味 , 成餐汽水都无叫过
新年后得闲d, lunch  打个电话问问呀fa 得唔得闲
一句ok 我又拿拿声去揾材料比佢突击考试

泰式汕尾蚝沙律

青背笼大虾两食

蒜炸泥鯭
好香蒜油味 ,成条外脆内软 , 鱼头到尾食净少少骨

泰式花甲汤
我不负责任问题, 掉低就走咗去 , 唔记得我老细唔食得辣
题外话/补充资料: 等都系值既 ,好在一早打电话夹下时间先唔洗等甘耐 其实连埋d 配菜一叉食系最好味 , 话晒用料真系好足又花心机
2021-02-20
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 师傅发板