2018-06-28 341 浏览
星期六放假做24孝男友同女朋友行街,食晏时间我地就系附近揾左间楼上餐厅食野,铜锣湾人多揾到位唔洗排队真系好好,呢间餐厅地方好大,够晒宽阔!是日午餐有成8种唔同既选择,猪、牛、鸡、鱼样样齐,种类好多样化!我就叫左个皇袍鸡扒饭,咁大块鸡扒啱晒食肉兽既我,鸡扒外层煎得好香脆,d鸡汁仲包住系肉入面,肉质嫩滑,咬落去好juicy...完全无雪藏味。鸡扒下面仲有鸡蛋,鸡蛋炒到好滑,索埋d鸡扒汁好香!之后仲叫左碟菜心,菜心新鲜清甜,唔会黄晒或者煮完又煮搞到淋晒!跟餐叫左杯冻柠乐都只系加$3,呢间餐厅虽然系铜锣湾,但佢地既价钱真系好抵,最紧要系食物有质素,几平都好,唔好食免费都无用😝