2018-02-06 166 浏览
天气冻冰冰,一个丰富嘅早餐好紧要,如果唔食暖d ,个人唔精神做唔到嘢。再次帮衬 kfc 的早餐,真系好多选择,今次我拣咗:香蜜松饼配火腿番茄汤通粉早餐,上网列印kfc coupon , $18就有这个丰富早餐啦!早餐包装得好好,攞到返公司都冇倒泻,隔咗三十分钟之后先食,仍然有微温,算ok。圆形火腿一大片,刚好盖满整碗汤通粉呢!蕃茄汤通粉系我最钟意食嘅早餐,蕃茄汤味道刚好,不会太酸,也不太淡,但质地稀一点,有粟米粒甜甜的,通粉没有浸淋,质地仍然是烟韧,而火腿爽口,同平时的快餐店一样,食得过。感觉好丰富,成个人暖晒!松饼外面见到搽咗一层蜜糖,个样焗得干身,几靓金黄色,期望系松脆啦。真系松脆㖞!里面面粉气泡均匀, 咬落非常松化,外面脆脆的,食到蜜糖味香甜,但里面就淡一点,是面包味一样,只是质感变成硬一点。饮埋杯咖啡,就是一个perfect 上午 好醒神 佢杯咖啡都落足料够浓够香,快餐店质素,算唔错啦!

圆形火腿一大片,刚好盖满整碗汤通粉呢!

2018-02-05
外卖自取
$18 (早餐)