2017-09-18 70 浏览
今日收工黎到佐敦呢间汉堡店,事前都睇过唔少评语,大部分人都赞呢度嘅汉堡大件夹抵食,价钱又平,所以都充满期待。晚市嘅客人都几多,我地被安排坐喺卡位,空间感足。餐厅嘅装横都几靓,特别系啲枱,都印有唔同pattern嘅图案,墙上面又有唔少怀旧感嘅黑胶唱片装饰。呢度嘅食物选择颇多,有扒类、意粉、饭、all dat breakfast、小食、甜品等等,当然唔少得主打嘅burger。同埋晚市有套餐供应,价钱唔贵,人均一百蚊都唔洗,可以据扒或者食汉堡,而且套餐都包左餐汤、面包👍🏻牛油果炭烧鸡扒汉堡:佢地嘅汉堡款式都几多,见大部分人都点牛堡,其实我见有波士顿龙虾同德国肠都几特别,不过朋友就想试鸡扒,话最近食得太多牛堡,所以我地点左炭烧鸡扒汉堡分享。汉堡都系即时制作,等左十零分钟就上枱,卖相几吸引啦,汉堡嘅size都几有份量。汉堡包食落微温,包质地都算软熟,下面夹有蓝芝士,唔系个个喜欢的,我自己就几钟意,味道会浓啲😍鸡扒虽然冇乜炭香,但味道都唔错,唔会好油腻,而且肉质都几腍。中间仲搽有牛油果酱同夹有生菜,平衡番成个汉堡。另外伴碟嘅沙律菜都几新鲜。呢个价钱又有汤、餐包同汉堡,都算系大件夹抵食👌🏻香煎澳洲牧

呢个价钱又有汤、餐包同汉堡,都算系大件夹抵食👌🏻

香煎澳洲牧场西冷牛扒:因为见到唔洗一百蚊有块扒据,所以我地都点左一份试下,估唔到质素都唔错啊。
因为朋友唔食太生,所以我地点左七成熟,黎到块扒切开都可以,去好多西餐叫七成熟,通常都系煎到熟哂。
西冷就唔算话好厚,不过肉质都唔错,食落唔干唔韧,份量就唔算多,所以食埋伴菜嘅薯仔就啱啱够饱。

酸忌廉烟肉疯薯:点左汉堡加廿五蚊可以有份薯条,都几抵食,食汉堡唔食埋薯条好似争咁啲野。
薯条嘅份量都唔少,面头有少量酸忌廉,加埋烟肉,其实都几香口👍🏻

平日夜晚,七点零钟客人会多啲,到我地坐坐下都已经接近9点,店员服务都唔错,不催不赶。
食物中规中矩,不过份量真系几多,喺附近冇咩选择可以一试呢😉