2020-10-27
BBQ观塘熟食中心嘅呢间餐厅一直都好出名 ,今日食咗佢既烧春鸡配薯角同埋四重芝士肥牛焗饭。首先讲下个烧春鸡 52蚊有半只咁大只已经抵到烂, 食落去啲肉都好嫩滑,不过 我就觉得个味道比较咸, 如果佢落少啲调味料会比较好, 不过呢个价钱真系冇乜可以点,挑剔薯角就正正常常几好食咁样,系会比连锁快餐店好食。讲一讲个肥牛焗饭, 佢就普通咗好多, 同埋都系有一个问题味道比较重。 不过四十几蚊真系大大份, 芝士方面佢都落得嘅多,一个大男人都食到好饱。 佢个水牛城鸡翼, 食落去辣辣地同埋个蓝芝士汁就比较酸其实食落去好开胃因为酸辣,但系感觉上同出面食𠮶啲水牛城鸡翼好唔同, 但系25蚊有五只真系食得过, 不过呢间餐厅食嘅份量都比较多 ,两个人食叫两个餐加一个小食真系好饱。咁佢跟餐嘅多士同埋蘑菇汤就唔另外提 ,因为都系正常嘅 。另外提一提近排有优惠就系会送焦糖布甸但系数量有限送完即止。