2024-07-21
🍗盐焗手撕鸡拼烧腩仔濑粉 以烧味店嚟讲,棋子嘅食物摆盘几精致,唔会油笠笠乱糟糟上碟。份量亦好大方,对得住个价钱。味道方面,盐焗手撕鸡唔会太过咸太干身,抵赞。烧腩仔外皮香脆,算瘦,未必啱钟意食肥膏嘅朋友。烧腩仔若能切细件啲,温度热少少会更好。🍗叉烧拼烧鹅饭叉烧系五花肉,有一层层肥膏向中间个层,食落系爽口,但个人喜欢梅头个款肥叉。烧鹅系呢间店嘅主打,食落烧鹅嘅油香向度,肉少少偏「un」,皮算系脆嘅。中午时人流量多,好多人都叫烧鹅,烧鹅去货速度快,相信唔会拎陈年货出嚟卖,否则会系干净净。欣赏餐厅keep住烧鹅新鲜👍🏻套餐有老火汤赠送,老火汤足料好味道。人均消费约$60。舖头细小,唔算坐得好舒服,加上冷气唔够,炎炎夏日坐得有点辛苦。撇除环境因素,棋子嘅食物质素唔错,系我嘅常去餐厅之一👍🏻
🍗叉烧拼烧鹅饭
套餐有老火汤赠送,老火汤足料好味道。人均消费约$60。