2010-09-10 28 浏览
6月14日, 是晚黎到庙街附近, 想食潮州粉面~ 本身谂住行去夏铭记, 沿途见到呢间野好光猛, 叫做金铭, 又系有个铭字, 唔通有关系嘅?::: 牛肺米 + 冻奶茶 ::: $22有d特价餐附送饮品, 叫咗牛肺米~ 牛肺味道有d腥, 不过都几新鲜, 唔会一咬就散… 汤底都算有味, 唔系清汤, 米粉反而索咗汤都几好味~冻奶茶唔算好饮, 有d涩味, 不过$22感觉已经好平, 无乜要求~::: 紫菜汤 ::: $12佢地话个汤系用新鲜鱼骨猪骨金铭招牌汤底, 饮落真系几甘甜! d紫菜都几多~ 够爽口兼且索晒汤好好味~ 仲有几条通菜同葱粒, 吊到汤个味~ 虽然都应该有落味精, 但饮晒成碗都唔太口干.环境同卫生都比一般潮州粉面店光猛同干净, 又有电视睇. 不过食物水准一般, 得个平字.

::: 牛肺米 + 冻奶茶 ::: $22

::: 紫菜汤 ::: $12