2021-01-18 246 浏览
平民上海菜灌汤小笼包虽然睇落去,外表有少少平凡,因为表皮好似有啲厚,但系内涵就10分充足!温度足够,而且够Juicy😋芝麻酱五彩伴冷面其实如果想食得清淡少少,都几值得叫嚟食,可以有返啲纤维帮助肠道蠕动。呢个系我同朋友都争住嗌嘅嘢食上海生煎包=小笼包变奏版?呢个系挂埋招牌名嘅「坚信号」嘅菜式,我觉得系值得骄傲值得食值得试。特色系在于:佢保持到生煎包外脆嘅表皮嘅同事,咬落去,就会有小笼包爆汁嘅juicy 口感。甚至乎,骤眼睇,里面嘅肉都系一样咁,可以话系小笼包有创意嘅变奏👏🏻茉香绿茶 vs 蜂蜜茉香绿茶我叫嘅时候真系要醒目啲,因为前者系冇蜂蜜,咁就系无糖嘅感觉;后者系有蜂蜜,咁就会甜甜地,咁睇吓你想要咩。而且佢都揾咗唔同杯装嘅陈醋脆黄鱼味道有啲浓,所以要配绿茶lol! 如果懒人食就啱晒,因为冇咩骨🤣鲍汁生菜🥬
平民上海菜

芝麻酱五彩伴冷面
芝麻酱五彩拌冷面

上海生煎包=小笼包变奏版?

茉香绿茶 vs 蜂蜜茉香绿茶
茉香绿茶    茉香蜂蜜蜂蜜绿茶