2024-10-15
和牛丼、梦王蛋⋯都系贵价日本餐厅先听到嘅名词?系呢间太子嘅小店都可以品尝到!绝对价廉物美🙌🏻✨梦王和牛丼招牌菜,当然要试试。选用鹿儿岛的A5和牛同日本神户刺身级别嘅梦王生蛋,品质绝对有保证。煎至约5成熟嘅和牛舖系饭面,油花丰富,入口系满满牛香。面头再加上蛋香浓郁嘅梦王蛋,真系可以食晒成碗饭🙌🏻✨鲍汁冬菇花胶锅大大件爽弹花胶加上厚厚嘅冬菇,都只系60几蚊😳伴以台南特色关庙面,就算一路加热住都唔会容易烂,喜欢嘅仲可以额外加配料。✨蒟蒻面啱晒素食人士。汤底清甜,有粟米粒同紫菜,配以Q弹蒟蒻面,系健康之选。我就加埋留心梦王蛋~✨炸韭菜饺/炸蚬蚧鲮鱼球/香茅炸鸡翼/炸花枝丸呢度嘅炸物真系做得好出色!而且每款炸物仲配以不同嘅酱汁,好贴心。尤其喜欢炸韭菜饺同蚬芥鲮鱼球。前者一咬系满满嘅韭菜馅,非常香。外层炸得金黄香脆;鲮鱼球大大粒好弹牙,而且蚬蚧酱汁调味刚刚好唔会过咸。✨脆炸鲜奶卷大大力推荐!劲好食!顺德名物,外层酥脆,但咬落就系热辣辣滑嘟嘟嘅牛奶馅,再蘸埋炼奶,就算饱都要食呀!饮品方面仲有自家制凉茶:清心火/金银菊花薏米/去湿茶,仲可以选择微糖或无糖添,非常健康。
✨梦王和牛丼
✨鲍汁冬菇花胶锅
✨蒟蒻面
✨炸韭菜饺/炸蚬蚧鲮鱼球/香茅炸鸡翼/
炸花枝丸
✨脆炸鲜奶卷
再蘸埋炼奶,就算饱都要食呀!