2012-12-09
今日放假同老公去佐敦食晚饭,食完饭就谂住想食甜品!知道附近开左间新甜品所以就黎左试吓,一入到去就被佢地既店舖吸引住,店入面有d小火车摆设.我老公好种意火车架,仲话一定要买番架.跟住热情店员很细心的介绍招牌甜品,于是我们决定叫黑胡椒心太软配榴梿雪糕及热情果梳芙梨配芒果汁.心太软好正,d朱古力好似熔岩流晒出黎,而外面既皮因为加左d黑胡椒甜得黎有d微辣,令到口里有点回香,外面其他甜品铺都有心太软食,不过其他铺头果d只系得个甜字,"下一站甜品"哩一个心太软令我好有惊喜!好想再番黎食过!而梳芙梨外面好靓,胀卜卜,用d果酱淋落之后,食落去好有层次,先食到外皮松软,再会食到芒果汁既甜,最后最面会食到d热情果粒.虽然梳芙梨热辣辣,不过会令我食到停唔到口噜.比完钱之后,我老公最后同我讲只有3个字可以形容"平靓正",下次一定会再黎试埋其他甜品.
跟住热情店员很细心的介绍招牌甜品,于是我们决定叫黑胡椒心太软配榴梿雪糕及热情果梳芙梨配芒果汁. 心太软好正,d朱古力好似熔岩流晒出黎,而外面既皮因为加左d黑胡椒甜得黎有d微辣,令到口里有点回香,
外面其他甜品铺都有心太软食,不过其他铺头果d只系得个甜字,"下一站甜品"哩一个心太软令我好有惊喜!好想再番黎食过! 而梳芙梨外面好靓,胀卜卜,用d果酱淋落之后,食落去好有层次,先食到外皮松软,再会食到芒果汁既甜,最后最面会食到d热情果粒.虽然梳芙梨热辣辣,不过会令我食到停唔到口噜.